Ja, ik doe mee!

Ben je overtuigd om mee te doen of heb je al ervaring met soortgelijke uitdagingen? Laat dan hier een reactie na!

6 Comments

 1. Lieve Noor,
  Heb je al beslist wat je als suiker gaat beschouwen? Want er is suiker en suiker. Beide zijn koolhydraten, alleen de snelle koolhydraten zijn erg slecht voor je. Zoals wit brood, gewone beschuitjes, witte rijst, “witte” pasta … en natuurlijk de witte suiker!
  Volkoren producten daarentegen, zoals volkoren brood, crackers, pasta, rijst zijn wel goed voor je. Je hebt namelijk wel koolhydraten nodig als brandstof, en volkoren producten brengen je ook nog vezels, waardoor je eerder verzadigd bent en ook langer geen honger hebt.
  Wat ook een eye-opener is: etiketten lezen! Dan zul je zien dat er zelfs in chips (met smaakjes), soepen, sauzen en allerlei snacks kwistig met suiker wordt gestrooid. De glucose-fructose stroop (een schuilnaam voor suiker) behoort tot één van de ergsten. Wordt supersnel opgenomen, veroorzaakt grote insulinepieken en -dalen en daardoor kun je blíjven eten!
  Ik wens je veel succes,
  Sandra van Vliet, voedingsdeskundige
  http://www.detoxardennen.be

 2. Dag Sandra en Tinky
  Dank voor jullie berichtje! 🙂 Ik ben zelf diëtiste van opleiding, dus ik weet wat goede suikers zijn en slechte. De slechte heb ik zoveel mogelijk proberen te verwoorden bij ‘wat niet’. Etiketten lees ik quasi altijd 😉 en koffie drink ik nooit. Doen jullie allebei mee? Het zou leuk zijn mocht ik wat volgelingen hebben..

 3. elk voorjaar las ik een periode in zonder vlees, suiker en alcohol. Automatisch ga je dan bewuster eten, gezonder ook. dus chips, frietjes,… worden ook van het menu geschrapt. ik neem tegelijkertijd altijd een berkensapkuurtje, te krijgen in de natuurvoedingswinkels. Het reinigt de lever. dit samen met mijn ‘vastendieet’ geeft mij temkens weer enorm veel energie. en wat handig is, mijn winterkilo’s ben ik op deze manier ook kwijt !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s