46 dagen zonder suiker: een uitdaging!

Binnen 2 weken, op woensdag 5 maart, start de vastenperiode voor 2014. Ik heb nog nooit iets ondernomen tijdens de vasten, maar dit jaar is het anders.. dit jaar onderneem ik ‘46 dagen zonder suiker’, want zolang duurt de vasten ..jaja, geen 40 dagen, maar 46 dagen! Het is een opdracht waar ik naar uitkijk, maar het zal ook moeilijk worden, vooral de eerste dagen. Dat herinner ik me van tijdens mijn allereerste 21 dagen zonder suiker van Sonja Kimpen, iets meer dan 4 jaar geleden. En om het mezelf nog wat moeilijker te maken neem ik me voor om ook geen vettige pizza, geen frieten,  geen chips en geen alcohol te gebruiken. Zowat de hele restgroep is dus verboden.

Om in deze opdracht te slagen is wel wat voorbereiding nodig. Ten eerste ga ik iedereen – of toch bijna iedereen – die ik ken proberen te motiveren samen met mij deze uitdaging aan te gaan. Samen staan we sterk om af te kicken van onze suikerverslaving en een gezonder lijf tegemoet te gaan. Ten tweede is een mentale voorbereiding heel erg belangrijk. Er zijn nog 2 weken om je geest klaar te maken voor deze uitdaging (de mijne is al klaar!). Ten derde is een goede organisatie essentieel:  goed weten wat je wel en niet mag eten, de zoete verleiders uit je kasten verwijderen en plaats maken voor gezonde tussendoortjes, voorbereid zijn op onverwachte situaties, ..

Het is daarom dat ik al 2 weken op voorhand start met deze blog, mensen probeer te overtuigen, ideetjes zoek voor gezonde tussendoortjes, info over wat suiker doet met je lichaam, … zodat deze uitdaging alleen maar kan slagen!

Ben je overtuigd of heb je al ervaring met een soortgelijk project? Laat dan hier een berichtje na!

Noor